Feyenoorder ziet De Jong als voorbeeld: "Zal met een reden zijn"

Luuk de Jong viert zijn goal
Luuk de Jong viert zijn goal Foto: © BSR Agency

Thomas Beelen moest even wachten op zijn echte kans, maar sinds de blessure van Gernot Trauner liet de 22-jarige verdediger zien het niveau van Feyenoord echt aan te kunnen. Tegenover Voetbal International in gaat hij in over wat hij laat zien en wat er nog beter kan.

Bij PSV ziet hij bijvoorbeeld een specialist rondlopen. "Aanvallend koppen vind ik wel echt een specialisme", vertelt Beelen over de aanvoerder van PSV. "Hoe Luuk de Jong dat doet bijvoorbeeld, echt knap. Ik kom in die situatie bij corners en vrije trappen mee en dan zou ik wel beter willen kunnen koppen. Levert je per jaar dan misschien toch een paar goals op als centrale verdediger."

"Soms denk ik dat het ook een beetje in je hoofd zit. Dat je bij jezelf moet denken: Ik ga ten koste van alles en iedereen die bal binnen koppen. Sommige jongens krijgen voor je gevoel altijd die bal op hun kop. Dat zal dan toch wel met een reden zijn? Ik vermoed dat het er deels mee te maken heeft dat zij er echt in geloven. Je moet écht voor die bal wíllen gaan", besluit Beelen.

Lees meer:
0 reacties