"Feyenoord hing snel op toen ze het salaris van Lozano hoorden"

Hirving Lozano tegen FC Twente
Hirving Lozano tegen FC Twente Foto: © Pro Shots

Martijn Krabbendam zag Feyenoord zondagmiddag met 1-2 verliezen van PSV. De clubwatcher geeft aan dat PSV meer aanvallende kwaliteiten bezit, maar doet ook een opmerkelijke uitspraak. Feyenoord zou een poging hebben gewaagd bij Hirving Lozano.

"Het verschil vandaag waren individuele fouten", vertelt Krabbendam in een video-item van Voetbal International. "Als jij de rechtsback van Feyenoord en het Nederlands elftal bent, je gaat aan de wandel en je maakt een hele gekke pirouette op eigen helft... Nou, dan doe je het jezelf natuurlijk een beetje aan. Het was niet nodig om te verliezen, als je maar niet vervalt in gekke fouten. Maar dat is een beetje het verhaal van de laatste tijd. Dat is het probleem van Feyenoord. Teveel fouten en dan verlies je topduels."

Ook aanvallend kon Feyenoord maar moeilijk een vuist maken. "Slot probeerde het met Ivanusec en die hebben we bijna niet gezien", vervolgt de journalist. "Hij speelde heel flets. Ook Stengs haalde zijn normale niveau niet. Giménez raakte daardoor ook wat geïsoleerd. In de tweede helft probeer je het met Minteh en dan zie je dat je met iets meer opportunisme tegen dit PSV gevaar kan stichten. Nog niet eens hele grote kansen, maar er lag wel ruimte. Daar profiteerde Feyenoord helemaal niet van."

"Als Feyenoord tweede wordt dan blijft dat een uitstekende prestatie. PSV heeft aanvallend meer kwaliteiten dan Feyenoord, maar heeft die kwaliteit ook gewoon kunnen kopen. Feyenoord heeft dat ook geprobeerd Noa Lang, met Lozano, et cetera. Maar toen ze die salarissen hoorden, gooide Feyenoord heel snel de hoorn erop. Feyenoord moet het in andere dingen zoeken en dan ben je veel meer afhankelijk van het voetbal", aldus Krabbendam.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/03
PSV
14:30
Feyenoord
vr
8/03
Go Ahead Eagles
20:00
PSV
zo
17/03
PSV
20:00
FC Twente
za
30/03
NEC
16:30
PSV
di
2/04
Excelsior
20:00
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 23 66 65
2 Feyenoord 23 41 55
3 FC Twente 23 23 47
4 AZ 23 22 42
5 Ajax 23 8 36
6 Go Ahead Eagles 23 5 34
7 NEC 23 6 33
Bekijk de hele stand