FC Utrecht-talent wijst naar PSV: "Denk aan Madueke en Xavi Simons"

Xavi Simons tegen AZ, zijn laatste officiële wedstrijd als PSV'er
Xavi Simons tegen AZ, zijn laatste officiële wedstrijd als PSV'er Foto: © Orange Pictures

Adrian Blake stond in de belangstelling van veel topclubs. Uiteindelijk koos hij er een paar weken geleden toch voor om naar FC Utrecht te gaan. Bij NOS vertelt de 18-jarige aanvaller waarom een transfer naar de Domstedelingen voor hem de perfecte optie was.

Dit had vooral met speeltijd te maken. "Er was interesse voor mij uit de Premier League, maar daar zou ik nog geen kansen krijgen in een eerste elftal. Bij Utrecht krijg ik die wel. De club heeft een traject voor mij uitgestippeld en ik heb voor verandering gekozen", zegt Blake.

Hij vindt dat de Nederlandse competitie goed aansluit op zijn speelstijl. "Ik ben een winnaar en wil de mensen vermaken. Veel voetballers hebben hier naam gemaakt, denk aan Noni Madueke. De keuze om naar Utrecht te komen was voor mij dan ook een no-brainer."

Toch is dit voor de Engels-Jamaicaans voetballer niet het eindstation. In de toekomst verlangt hij naar een terugkeer naar Engeland. "Ik hoop ooit voor Arsenal te spelen. Dennis Bergkamp ken ik uiteraard. Hij was een fantastische speler. Iedereen herinnert zich die goal tegen Newcastle United nog wel."

Maar hij kent meer Nederlandse spelers. "Xavi Simons. De beste speler in de eredivisie van afgelopen jaar. Kijk wat hij heeft neergezet. Echt een goede speler met een mooie toekomst voor zich. Genoeg inspiratiebronnen dus."

Lees meer:
0 reacties