FC Eindhoven: "We kunnen nóg waardevoller zijn voor PSV dan nu"

Een logo van FC Eindhoven
Een logo van FC Eindhoven Foto: © Orange Pictures

FC Eindhoven lijkt ook komend seizoen weer veroordeeld tot de Keuken Kampioen Divisie. De club blijft echter ambitieus en wil meer samenwerken met PSV.

"Op basis van de financiële mogelijkheden is het niet onlogisch waar wij nu staan, zonder excuses te willen zoeken", zegt Algemeen directeur Günther Peeters (53) over de dertiende stek van FC Eindhoven in de ‘KKD’. "Ik zie dat clubs in het verleden schulden hebben gemaakt en daarvan af willen komen via de wettelijke mogelijkheden die er zijn. Vervolgens gebruiken ze de nieuwe ruimte direct weer voor investeringen in spelers. Eigenlijk is dat krom. De KNVB heeft allerlei financiële regels, maar dit is dan weer toegestaan."

De Eredivisie blijft echter het doel. "Ik wil dolgraag de eerste Belgische directeur zijn die een keer met deze mooie club in de eredivisie actief is." In de Eredivisie kan de club nog meer vruchten plukken van de samenwerking met PSV. "Als wij ooit in de Eredivisie actief zijn, weet ik zeker dat we voor PSV nóg waardevoller kunnen zijn dan nu."

En andersom. Je ziet nu ook wat de samenwerking tussen FC Dordrecht en Feyenoord bij de eerste club teweegbrengt. Dordrecht is een club die zich ook aan de financiële regels heeft gehouden en andere oplossingen heeft gezocht om het sportieve niveau omhoog te brengen. Dat hebben ze knap gedaan en ik heb daar respect voor", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties