'FC Barcelona in de problemen; PSV kan profiteren inzake Dest'

Sergino Dest bij de huldiging van PSV
Sergino Dest bij de huldiging van PSV Foto: © BSR Agency

Sergiño Dest moest het slot van de Eredivisie aan zich voorbij laten gaan. De Amerikaanse vleugelverdediger raakte op de training van PSV zwaar geblesseerd aan zijn knie, waarna de Eindhovenaren de optie in het huurcontract van Dest niet te lichten en de wingback naar FC Barcelona laten terugkeren.

Dat betekent echter niet dat PSV niet langer door wil met Dest en de club zou zomaar eens kunnen profiteren van een probleem bij de Catalaanse club. Barça heeft, zoals bekend, financiële problemen en deze problemen hebben ook gevolgen voor het komende seizoen. The Athletic weet namelijk te melden dat liefst negen van de 25 selectiespelers van het afgelopen seizoen niet kunnen worden ingeschreven voor de aanstaande jaargang.

Het medium geeft aan dat FC Barcelona met 'serieuze problemen' kampt en dat de club tot dusver vrij creatieve oplossingen heeft gevonden om aan de salarisregels van La Liga te voelden. Richting het nieuwe seizoen doen zich echter nieuwe obstakels voor, waardoor Sergi Roberto, Marco Alonso, João Félix, João Cancelo, Iñigo Martínez, Vitor Roque, Alejandro Baldé, Lamine Yamal en Pau Cubarsi nu niet kunnen worden ingeschreven.

Daarbij komt ook dat spelers die terugkeren van een verhuurperiode wél automatisch worden ingeschreven. Dit geldt voor Ansu Fati, Eric García, Clément Lenglet en natuurlijk Sergiño Dest. FC Barcelona lijkt van laatstgenoemde definitief afscheid te willen nemen, mede door de zware blessure waar de Amerikaan nu herstellende van is.

The Athletic schrijft dat PSV nog weleens zou kunnen profiteren van de problemen bij FC Barcelona. "De Nederlandse club heeft voor deze zomer een optie tot koop bedongen, maar zou nu 'hard' kunnen onderhandelen. FC Barcelona zal geen geblesseerde speler op de loonlijst willen, zeker niet iemand wiens contract in 2025 afloopt", aldus het medium.

Lees meer:
0 reacties