Faber ziet verandering: "Dat kun je je bijna niet voorstellen"

Ernest Faber op De Herdgang
Ernest Faber op De Herdgang Foto: © Orange Pictures

Ernest Faber gaat PSV na meer dan 35 jaar verlaten. De afgelopen zes seizoenen was hij hoofd jeugdopleidingen, maar nu gaat hij zich opmaken voor een avontuur bij Adelaide United. 

"Ik heb eerder dit jaar bij de directie aangegeven dat de interesse er was”, vertelt Faber tegenover het Eindhovens Dagblad. "De afspraak was dat ik bij PSV minimaal vijf jaar als hoofd opleidingen zou fungeren. Dat zijn er zes geworden. Met heel veel plezier, maar het is nu wel tijd voor iets anders."

"Er verandert veel in opleidingsland", gaat hij verder. "Dit is een baan met de nodige dynamiek. De wereld waarin we leven verandert steeds sneller, dus een nieuwe generatie ouders en zaakwaarnemers doen hun intrede. Jonge spelers hebben soms zelf al hun eigen mediateam, je kunt het je bijna niet voorstellen. De concurrentie tussen clubs is nog scherper dan voorheen en jongens willen eerder dan ooit hun debuut maken in het eerste elftal.”

"In mijn ogen kun je best meerdere jaren in Jong PSV spelen, want dan sla je geen stappen over. Maar tegenwoordig willen jonge voetballers soms al met vijftien of zestien al in het eerste staan. In het buitenland ben je met 23 of 24 nog jong, als je echt doorbreekt. Kun je nagaan", besluit hij. 

Lees meer:
0 reacties