Faber ziet kwalijke ontwikkeling: "Dat vind ik wel zorgelijk"

Ernest Faber op De Herdgang
Ernest Faber op De Herdgang Foto: © Orange Pictures

Ernest Faber heeft het 'opleidingslandschap' de laatste zes jaar als hoofd jeugdopleidingen bij PSV erg zien veranderen. De 52-jarige uit Geldrop, die deze zomer naar Adelaide United vertrekt, zal het graag anders zien in de toekomst. 

Volgens Faber is de instelling van veel jonge spelers anders dan vroeger. "Als de kinderen een mooie actie maken, kijken ze naar papa of hij het op video heeft. En als het niet goed is, doen ze het nog een keer", vertelt hij aan Voetbal International. "Het lijkt wel alsof ieder talent een eigen tv-kanaal heeft met een mediateam om zichzelf te profileren. Ik heb de fase van het team gaat voor alles meegemaakt. De eendracht. Dat zie ik wel veranderen."

Daarbij zijn er ook steeds meer zaakwaarnemers die zich nadrukkelijk met de talenten bemoeien. "Ze staan hier al om kinderen van twaalf heen. Dat vind ik wel zorgelijk. Mogen kinderen nog wel kind blijven? Ik vraag me dat serieus af", aldus Faber. 

"Ik zou het allemaal vooral transparanter willen maken. We moeten ook kijken naar waar een kind zich het beste kan ontwikkelen", vervolgt de nieuwe technisch directeur van Adelaide United. "Sommigen zijn gewoon echte PSV-spelers, die moeten naar ons komen. Maar ik accepteer als hoofd opleidingen ook dat als het voor een kind beter is dat hij bij Feyenoord of AZ zit, hij daar ook naartoe gaat."

Lees meer:
0 reacties