Faber over 'lastige exits': "Hebben een band voor het leven"

Ernest Faber in het Philips Stadion
Ernest Faber in het Philips Stadion Foto: © BSR Agency

PSV leidt trainers en zelfs technisch directeuren op. Jonge trainers als Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooij haalden het eerste van PSV al. De meeste vertrekken echter via de achterdeur bij PSV.

"Ik heb met die mannen gespeeld en samen zijn we kampioen geworden. Dat geeft automatisch een band voor het leven. Als je samen bent opgegroeid in de kleedkamer kun je met open vizier alles tegen elkaar zeggen. Ook als het negatief is", opent Faber in gesprek met Voetbal International.

"Dat kan soms hard zijn, maar het werkt prettig, want als alles is gezegd, is het daarna voor ons ook klaar. Ik ben er trots op dat deze mannen binnen de club zijn doorgegroeid. Wij willen ze bij PSV opleiden, maar trainer zijn is echt een ervaringsvak", weet Faber uit ervaring.

Zelf stond hij ook even voor de groep. "Voor PSV 1 moet je echt klaar zijn. Vroeger moest je een staf van vier mensen managen, nu zijn dat er veertig. Ik heb zelf in de opleiding ook dagelijks te maken gehad met zestig man personeel en 250 spelers. Dat doe je niet zomaar, dat moet je leren."

Lees meer:
0 reacties