"Faber heeft bij PSV alles al gedaan, behalve een post in de directie"

Ernest Faber
Ernest Faber Foto: © Pro Shots

PSV moet na het vertrek van voormalig technisch directeur John de Jong op zoek naar een vervanger. De Eindhovenaren zullen naar verwachting eerst binnen de eigen gelederen zoeken naar een opvolger, voordat iemand van buitenaf wordt overwogen.

"Na enkele korte vakanties hopen de PSV-bestuurders op korte termijn alle ruis op de lijn van de laatste weken weg te nemen", schrijft Rik Elfrink in het Eindhovens Dagblad. "Directie en RvC gaan binnenkort proberen de klokken weer volledig gelijk te zetten om weer zonder problemen door te kunnen."

"Afgelopen week zorgde het vertrek van John de Jong voor de nodige beroering binnen PSV, maar alle partijen denken de brokstukken uiteindelijk weer te kunnen lijmen", gaat de journalist verder. "Algemeen directeur Marcel Brands zat overduidelijk met de zaak in de maag, maar hij en de rest van het directieteam gaan door."

"Ook binnen PSV waren velen verrast na het snelle vertrek van de technisch directeur, hoewel daarbij een stroming is die vindt dat een situatie als deze bij topsport kan horen", vervolgt Elfrink. "PSV gaat nu zoeken naar een opvolger en beraadt zich daar voorlopig nog op. Brands neemt de taken van de voormalige voetbaldirecteur voorlopig waar en heeft daar ook alle expertise voor in huis, maar is niet van plan om die post weer structureel te vervullen."

"Wie PSV nu moet aanstellen om als technisch directeur te fungeren? De club zal vermoedelijk zoals altijd eerst intern kijken en daarna ook extern. Het doorschuiven van Jan Vennegoor of Hesselink, die het vertrek van De Jong zeer betreurde, of Ernest Faber wordt wellicht overwogen. Faber heeft bij PSV ongeveer alles al gedaan, behalve het vervullen van een post in de directie. Voor die laatste positie heeft hij de afgelopen tijd een speciale leergang gevolgd", aldus Elfrink.

Cody Gakpo juicht na zijn doelpunt tegen Polen

Nederland wint voor 50 (!) keer je inzet

Interlands! Het Nederlands elftal speelt zondagavond de Nations League-wedstrijd tegen België. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van Oranje. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
PSV -
zo 9 okt. 2022, 16:45
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
PSV -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
FC Utrecht -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Groningen -
-
PSV -
zo 30 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 7 18 18
2 Ajax 7 17 18
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
Bekijk de hele stand