Evert ten Napel: "Ik zie het meneer Frits nog zeggen: 'Nondeju!"

Evert ten Napel
Evert ten Napel Foto: © Pro Shots

PSV is momenteel op trainingskamp in het Spaanse Estepona, waar ook twee oefenduels op de planning staan. Namens het Eindhovens Dagblad voorziet Rik Elfrink het duel van commentaar, samen met een andere bijzondere commentator: Evert ten Napel. Het doet de gepensioneerde commentator leuke anekdotes ophalen over een wedstrijd van PSV.

Ten Napel vloog in 1989 namelijk met de spelers en staf van PSV terug van de wedstrijd tegen Steaua Boekarest naar Nederland. PSV verloor 's middags (er was geen stadionverlichting in Boekarest) met 1-0 en besloot om 's avonds terug naar Nederland te vliegen. Althans, dat was de bedoeling. De piloot hoorde namelijk van de luchtverkeersleiding in Eindhoven dat het vliegveld vanaf 22.00 uur gesloten zou zijn. PSV moest maar uitwijken naar Brussel.

"Toen meneer Frits dat hoorde, liep hij de cockpit in en riep: 'Nondeju! Het is mijn vliegveld, jullie blijven open totdat wij geland zijn.' De Philips Vliegdienst bepaalde wat er in Eindhoven gebeurde, uiteindelijk zijn we daar ook gewoon geland", herinnert Ten Napel zich in het Eindhovens Dagblad. "Dat kan je je nu toch niet meer voorstellen? Ik zie het hem nog zeggen: ‘Nondeju!'"

Ten Napel nam in 2021 afscheid als commentator, maar hield zijn pensioen niet bijster lang vol. Zijn 'laatste' duel was de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen PSV en Ajax. "Ik zei tegen mijn vrouw en kinderen: ‘Je zal me nooit meer in een stadion zien.’ Het is mooi geweest. Maar ik heb het niet lang volgehouden", aldus Ten Napel.

Lees meer:
0 reacties