Etienne Vaessen weigerde PSV met een reden: "Dat wilde ik niet"

Etienne Vaessen
Etienne Vaessen Foto: © Pro Shots

Doelman Etienne Vaessen had de clubs voor het uitkiezen en kon ook een lucratieve transfer maken. In gesprek met Voetbal International legt hij uit waarom hij voor FC Groningen heeft gekozen.

De goalie was deze zomer transfervrij en kon onder andere naar de kampioen van Iran, Persepolis FC. Daar zou hij flink wat geld aan verdienen, maar dat heeft hij toch niet gedaan. “Op mijn leeftijd is het niet zo verstandig om naar Iran te gaan. Misschien raak je dan wel volledig uit beeld en ik heb nog genoeg sportieve ambities. Bovendien zou ik dan in mijn eentje die kant op gaan.”

Geld is dan ook niet alles voor de doelman. En misschien kan dat later nog eens, als je eerst gewoon nog een paar jaar lekker presteert. Maar ook dan zou ik niet zo snel voor Iran kiezen, om eerlijk te zijn. Ook in Eindhoven was er interesse in Vaessen. “PSV heeft wel echt gespeeld, maar goed, Joël Drommel is daar nog steeds niet weg. En bovendien wilde ik ook helemaal geen tweede keeper worden. Voor mij is het belangrijk, met de energie die ik heb, om te spelen.”

Dat was niet de enige interesse uit Noord-Brabant voor de keeper. In Breda wilden ze hem eventueel ook wel. “NAC was een beetje een veilige keuze geweest. Ik heb in een eerder interview al aangegeven dat ik uit mijn comfortzone wilde treden en dat doe ik met deze stap. Er gaat niets boven Groningen, zeggen ze toch? Het is ook best een stukje rijden vanuit Brabant, moet ik zeggen. Maar ik vond dit een hele leuke uitdaging en een mooi avontuur. Ik ga er alles aan doen om het te laten slagen”, aldus Vaessen.

Lees meer:
0 reacties