Etienne Vaessen 'viert' nederlaag: "Een mooi afscheid voor mij"

Etienne Vaessen na het duel tegen PSV
Etienne Vaessen na het duel tegen PSV Foto: © Pro Shots

Etienne Vaessen ging zondagmiddag met RKC met 3-1 onderuit in het Philips Stadion. Ondanks de nederlaag was het na afloop van het duel groot feest in het Waalwijkse kamp, want de ploeg van hoofdtrainer Henk Fraser wist de nacompetitie te ontlopen.

"De ontlading was groot. Er werden even een paar jongens tegen de grond gewerkt", vertelt een lachende Vaessen, geciteerd door De Telegraaf. "Het feest in de kleedkamer was geweldig. Dit zijn de dingen die voetbal leuk maken voor mij. Als je een team bent moet je soms samen huilen, maar ook dingen samen vieren."

"Normaal ben je niet zo blij, als je verliest", gaat de doelman van de Waalwijkers verder. "Nu waren we heel blij, want we wisten dat dit scenario zou kunnen zijn. Uiteindelijk vind ik dat we het uitstekend gedaan hebben. Het is een zwaar seizoen geweest, maar het is ons wel weer gelukt. Daar kunnen we trots op zijn."

Vaessen loopt uit zijn contract en verlaat RKC door de voordeur. De goalie werd eerder al in verband gebracht met zowel Feyenoord als PSV. "Voor mij is dit een heel mooi afscheid. Dit wilde ik ook bereiken. Daarom ben ik van de zomer ook gebleven bij RKC. Om nog een jaar Eredivisie veilig te stellen met RKC. Dit geeft me veel voldoening", aldus Vaessen.

Lees meer:
0 reacties