Etienne Vaessen lacht: "Luuk zei dat ik in de goede hoek zat"

Etienne Vaessen na het duel tegen PSV
Etienne Vaessen na het duel tegen PSV Foto: © Pro Shots

Etienne Vaessen ging zondagmiddag met RKC met 3-1 ten onder tegen PSV. Toch was er reden genoeg om blij te zijn voor de doelman, want de Waalwijkers wisten zich in het Philips Stadion te verzekeren van nog een jaar Eredivisie.

"Gefeliciteerd met een nederlaag? Ja, dat kun je nu wel zeggen. Ik heb nog nooit zo lekker verloren, moet ik zeggen", vertelde Vaessen voor de camera van ESPN. "Ik ben enorm trots op het team... Dit is gewoon geweldig. Het is belangrijk voor RKC, voor Waalwijk, voor de spelers... Het was niet het makkelijkste seizoen, maar ik denk dat we er met zijn allen in zijn geloven."

Na afloop nam de doelman het voortouw in de vieringen met het uitpubliek. Trainer Henk Fraser hield zich echter op de achtergrond. "De trainer is best wel introvert, maar ik zei wel dat hij effe mee moest", reageert de goalie. "Maar dat wilde hij niet. Dat vind ik ook wel weer mooi aan de trainer. We hebben het gered en het maakt me echt niet uit hoe. We hebben 57 goals tegen gehad dit seizoen, maar we scoorden vrij moeizaam."

"Wat ik tegen De Jong zei? Ik zei dat ik wist dat hij topscorer kon worden, maar dat ik de penalty zou pakken. Daarna kwam hij naar me toe en toen zei hij ook dat ik in de goede hoek zou zitten, maar hij uitgleed, haha. Hij gleed uit, maar daar wil ik het helemaal niet over hebben. We spelen volgend jaar weer in de Eredivisie!", aldus Vaessen.

Lees meer:
0 reacties