ESPN-Analisten oneens over PSV-speler: "Dat is best moeilijk"

Isaac Babadi tegen Jong Ajax
Isaac Babadi tegen Jong Ajax Foto: © Orange Pictures

In de wedstrijd bij PEC Zwolle op zaterdagavond staat Isaac Babadi weer in de basis sinds augustus. Op ESPN heeft Hans Kraaij jr. tijdens De Eretribune de PSV'er advies gegeven voor de verdere profcarrière van de middenvelder.

In de uitzending laat Hans weten dat Babadi goed zit bij PSV, maar dat spelersmakelaars daar anders over denken. “Als je een makelaar bent, wil je die jongen zo snel mogelijk verkopen en dat hij ergens anders een vijfjarig contract tekent.” Hans zou dat echter geen goed plan vinden en voorziet hem van advies. “Als ik zijn zaakwaarnemer was geweest, zou ik zeggen: lekker bijtekenen.”

In de studio zit Marciano Vink en hij is het niet eens met de woorden van Kraaij. De analist denkt namelijk dat er bij PSV te veel concurrentie is op de positie van Babadi. “Aan het begin van het seizoen heeft hij laten zien dat hij het niveau aankan. Vervolgens moet hij de concurrentie aangaan met drie jongens. Daarvan zal Saibari waarschijnlijk als eerste worden verkocht. Dan heb je nog steeds Tillman, Til en de optie om spelers te schuiven. Zijn perspectief op speelminuten in het eerste van PSV 1 is best moeilijk.”

Peter Bosz heeft voorafgaand aan de wedstrijd in Zwolle aangegeven dat hij niet bezig is met het contract van de 18-jarige voetballer. “Ik kijk gewoon wat het beste is en waarmee ik deze wedstrijd ga winnen. Die jongens stel ik op,” aldus de oefenmeester.

Lees meer:
0 reacties