Érick Gutiérrez wilde PSV verlaten: 'Ik was bijna rond met hen"

Erick Gutierrez
Erick Gutierrez Foto: © Pro Shots

Érick Gutiérrez was afgelopen zomer al bijna vertrokken bij PSV. De verhoudingen staan er nu heel anders voor. De middenvelder heeft zich herpakt en speelde zich dit seizoen tot een vaste kracht in het elftal van Roger Schmidt.

"Eerlijk gezegd wilde ik PSV in de zomer verlaten", zegt Guti in gesprek met Voetbal International. "Ik speelde niet en dit jaar is met het WK in Qatar heel belangrijk voor me. Daar wil ik met Mexico absoluut bij zijn. Ik moest dus ergens gaan spelen."

"Ik was bijna rond met Cruz Azul, maar uiteindelijk ben ik blij dat ik toch bij PSV ben gebleven", gaat hij verder. Na Monaco-uit kreeg Gutiérrez meer minuten. "Ik ben wel verrast dat het zo is gelopen. Ik had alles al geregeld met die andere club en was eigenlijk dus al weg bij PSV. Maar Schmidt heeft steeds het vertrouwen in mij uitgesproken en ik ben zelf altijd keihard blijven werken."

Joey Veerman is er deze transferperiode bijgekomen. Guti is niet van plan zijn basisplaats zomaar af te staan. "Als Joey beter is, dan zal ik hem steunen vanaf de reservebank. Maar ik ga ervan uit dat ik blijf spelen", aldus de middenvelder.

BetCity heeft een Boosted Odd voor het bekerduel tussen PSV en Telstar. Weet PSV te winnen eigen huis? Dan krijg je als nieuwe speler 3x je inzet! Schrijf je in en grijp die kans!

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand