Eric Gerets: "Soms blokkeer ik, ik ga geregeld op mijn gezicht"

Eric Gerets op bezoek bij Standard Luik in 2023
Eric Gerets op bezoek bij Standard Luik in 2023 Foto: © BSR Agency

Eric Gerets staat bij de meeste supporters bekend als de onstopbare rechtervleugelverdediger in het shirt van PSV. De voormalig Belgisch international heeft echter een flink jasje uitgedaan qua gezondheid, waardoor het momenteel niet goed gaat met de oud-PSV'er.

"Hoe het met mij gaat? Niet zo best", vertelt Gerets eerlijk in Humo. "De eerste jaren na mijn hersenbloeding ging alles nog redelijk goed – ik ben zelfs nog drie jaar trainer geweest (tot 2015, bij Al Jazira in Abu Dhabi, red.). Maar ik heb nu ook hersenverkalking, waardoor het al twee jaar echt bergaf gaat."

"Spreken is heel moeilijk geworden, zoals je hoort, en ook stappen lukt moeilijker", gaat 'De Leeuw van Vlaanderen' verder. "Soms blokkeer ik. Ik ga geregeld op mijn gezicht omdat ik mijn evenwicht niet kan bewaren. Dat is lastig, maar een mens leert met alles omgaan. Je móét wel. Ik kan nog een tiende van wat ik vroeger kon, maar ik denk nu: iets is beter dan niets.

"Mijn spraak zal achteruit blijven gaan, ja, maar daar ben ik niet mee bezig. Ja. Maar daar ben ik niet mee bezig. Ik leef in het nu en probeer te genieten van wat ik wél nog kan. Het gras afrijden, bijvoorbeeld, binnenkort de tuinmeubelen weer buitenzetten, het zwembad klaarmaken: zulke kleine dingen vind ik heerlijk. En met een beetje zon ben ik al blij – 20, 22 graden is genoeg. Ik geniet van het buitenleven. Ik leef nog supergraag", aldus Gerets.

Eric Gerets namens PSV
Eric Gerets: Vlaamse Leeuw die na omkoopschandaal slaagde bij PSV Lees ook
Lees meer:
0 reacties