Eric Gerets eerlijk: "Daar was ik als trainer het gelukkigst"

Eric Gerets als trainer van Olympique Marseille
Eric Gerets als trainer van Olympique Marseille Foto: © Pro Shots

Eric Gerets beleefde grote successen bij PSV. Als aanvoerder mocht hij in het legendarische jaar 1988 de treble omhoog houden voor de Eindhovenaren, terwijl hij ook als trainer landskampioen werd met de club. Toch beleefde hij als trainer zijn gelukkigste periode niet in Eindhoven.

"In Marseille was ik als trainer het gelukkigst", wordt een oude quote van Gerets omhoog gehaald. De Belgische oud-trainer bevestigt zijn eigen uitspraak. Ja. Als ze je in Marseille niet moeten, gaat je kop eraf. Houden ze van je, dan is het tot de dood. En het klikte meteen", vertelt Gerets in de Humo. "Toen ik er kwam, stond de club op de dertiende plaats, maar we zijn toch nog als derde geëindigd."

"Het seizoen erna, 2008-2009, kwamen we drie punten te kort voor de titel", gaat de Belg verder. Toch vertrok de voormalig PSV'er uit de Franse havenstad. "Als ze tegen mijn kar reden, hield het op. Mijn contract liep af en Robert Louis-Dreyfus, de toenmalige eigenaar, had in een krant gezegd: 'We zullen nog wel zien of Gerets mag blijven'. Ik vond dat weinig respectvol, zeker gezien onze resultaten."

"En dus ben ik opgestapt. Zo was ik: ik hield liever de eer aan mezelf. Maar ik had dat nog niet gezegd of Louis-Dreyfus bood me een nieuw contract aan voor twee seizoenen. Maar ik zei: 'Jammer, ik kom niet terug op een genomen beslissing'. Achteraf had ik wel een beetje spijt. Vooral omdat de ploeg klaar was om kampioen te worden. Wat het jaar na mijn vertrek gelukt is: mijn opvolger Didier Deschamps kon profiteren van het werk dat wij hadden geleverd", aldus Gerets.

Lees meer:
0 reacties