Engelse media eensgezind: oud-PSV'er grote uitblinker bij Oranje

Xavi Simons
Xavi Simons Foto: © BSR Agency

Xavi Simons zette met een geweldig afstandsschot Nederland op 1-0 in het duel met Engeland. In de Engelse kranten is men lyrisch over de jongeling.

The Times heeft waardering voor de openingstreffer van de Nederlanders. "Met een schot dat ruim 110 kilometer per uur aantikte, verschalkte hij Jordan Pickford", schrijft de krant die onvoldoendes gaf aan Denzel Dumfries, Tijjani Reijnders, Cody Gakpo, Memphis Depay en ook aan PSV'er Jerdy Schouten.

The Guardian von de uithaal van Simons ook geweldig. "Op een EK met geweldige goals van wonderkids, was dit er weer eentje. Scheidsrechter Felix Zwayer wees naar de stip en Ronald Koeman kon het niet aanzien. Dat kon je de Nederlandse bondscoach niet kwalijk nemen: Kane trapte Dumfries - en niet andersom."

The Independent is kritisch waar Bart Verbruggen, Stefan de Vrij, Schouten, Malen, Memphis en Gakpo allemaal een 5 krijgen. Voor Tijjani Reijnders is er zelfs een 4. "Deed weinig bijzonders, behalve dat hij de bal tot twee keer toe over de zijlijn speelde in een poging Dumfries te bereiken". Simons kreeg bij hen een 8.

Lees meer:
0 reacties