Engelaar: "Heb hem nog nooit betrapt op oneerlijkheid of wat dan ook"

Fred Rutten heeft een rijke historie als het gaat om getrainde clubs. Veel spelers spreken met lovende woorden over de oefenmeester, zo ook Edson Braafheid en Orlando Engelaar bij Kick 't Met op Ziggo Sport.

"Ik noem Fred Rutten ook mijn voetbalvader", begint Edson Braafheid. "Hij heeft mij zowel op als buiten het veld het een en ander meegegeven en geleerd in mijn ontwikkeling." Aan tafel zit ook Orlando Engelaar, die ook nog onder Rutten heeft mogen spelen. "Bij PSV en bij Schalke inderdaad", begint hij. "Ik ben ook alleen maar positief over hem. Hij is een hele goeie trainer. Hij ziet alles goed, maar hij is ook gewoon een goed mens. Je merkt echt dat hij het beste met je voor heeft."

"Het voetbalwereldje kan ook wel een beetje sneaky zijn", gaat hij verder. "Er lopen ook wel wat mensen rond waarvan je twijfels kan hebben, maar bij Fred heb ik dat nog nooit gehad. Zowel bij mijzelf als bij anderen. Ik heb hem nooit kunnen betrappen op oneerlijkheid of wat dan ook."

"Ik denk dat Rutten ook wel oog had voor de jongens die talent hadden maar het net niet redden bij de topclubs", gaat Engelaal verder. "Maar die spelers hadden wel de extra drang om te presteren. Fred kon daar ook op een hele handige manier gebruik van maken."

"Ik denk dat hij een cultuur had gecreëerd waarin iedereen moest maar ook wilde presteren", voegt Braafheid daar aan toe. "Het was ook onderling strijd maar niet op een negatieve manier. Dat wist Rutten maar ook Erik ten Hag goed te waarborgen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
PSV
21:00
RKC Waalwijk
zo
18/08
Heracles Almelo
12:15
PSV
za
24/08
Almere City
20:00
PSV
zo
1/09
PSV
16:45
Go Ahead Eagles
za
14/09
PSV
21:00
NEC
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 NAC Breda 0 0 0
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
Bekijk de hele stand