Elfrink relativeert: "Vind dat je daar ook eerlijk over moet zijn"

Rik Elfrink
Rik Elfrink Foto: © Orange Pictures

PSV-watcher Rik Elfrink kon zich zondag helemaal vinden in de woede van Roger Schmidt en zijn spelers. De journalist van het Eindhovens Dagblad begreep ook niet waarom PSV de penalty tegen kreeg.

"Als PSV nog wint, dan blijft de competitie spannend. Nu is het voorbij en Ajax lijkt mij officieus kampioen", schrijft Elfrink, die vindt dat de scheids niet de enige schuldige is. "PSV moet denk ik ook wel naar zichzelf kijken. Voor rust was het echt heel sterk, ze hadden geen poep in de broek zoals hier wel vaker zo is. PSV speelde gedurfd en was aan de bal sterk."

In de tweede helft veranderde dit. "Na rust ging PSV achteruit lopen en begon Feyenoord te drukken. De eerste tegengoal viel net iets te vroeg. Een arbitrale fout roep je niet over jezelf af, maar dat het minder ging na rust was wel zo. PSV kon het weer niet volhouden. Ik vind dat je daar ook eerlijk over moet zijn."

Elfrink kan zich ook vinden in de fans die zich 'genaaid' voelen. "Daar moet je begrip voor hebben en voor frustratie moet ruimte zijn. Alleen vind ik het wel belangrijk dat je ook naar jezelf kijkt en wat je beter had kunnen doen. PSV startte dit seizoen vaker goed, nam een voorsprong en kon het niet volhouden."

Lees meer:
0 reacties