Elfrink: "PSV heeft dan de handen vrij om fors te investeren"

Rik Elfrink
Rik Elfrink Foto: © Orange Pictures

PSV heeft sportief gezien een flinke jas uitgedaan door de verkoop van Cody Gakpo en Noni Madueke. Daar tegenover staat echter ook dat de Eindhovenaren er financieel plots heel goed voorstaan. Zeker gezien de voorgaande jaren.

Zo erkent ook journalist en PSV-watcher Rik Elfrink. "Toen was het uitgangspunt immer dat de club één of twee toptransfers zou moeten doen en dan kwam het allemaal goed", schrijft Elfrink in het Eindhovens Dagblad. "Voetbal stond bij voormalig algemeen directeur Toon Gerbrands op 1, 2 en 3, zo sprak hij altijd. En op 4, 5 en 6."

"Als financiën op 1 staat, dan weet je het bij een voetbalclub doorgaans wel", vervolgt Elfrink. "PSV maakte onder topman Tiny Sanders voor het laatst zo’n periode mee en dan is er meestal weinig te vieren. De club zit nu in een heel andere fase, waarbij het doel is om eerst de salarissen en afschrijvingen omlaag te brengen. Tegelijkertijd is er na de verkoop van Madueke absoluut nog geld voor een inkomende transfer, valt binnen PSV te beluisteren."

Er zit bij PSV sowieso een flinke renovatie aan te komen. Er zal de komende zomer vermoedelijk afscheid genomen worden van Ibrahim Sangaré, plus dat een vertrek van Philipp Max, Timo Baumgartl en Maxi Romero ook voor de hand ligt. "Is dat allemaal voltooid, dan heeft PSV de handen vrij om fors te investeren in een jaar waarin - vrijwel zeker - twee vaste Champions League-tickets beschikbaar komen voor de eredivisie. Die leveren in het seizoen 2024-2025 nog veel meer op dan nu, met pakweg 60 of 70 miljoen euro als minimaal startbedrag", aldus de PSV-watcher.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand