Elfrink: "John de Jong heeft ook bijgedragen aan dit succes"

John de Jong op De Herdgang
John de Jong op De Herdgang Foto: © BSR Agency

Een aantal wisselingen in de top van PSV heeft de club goed gedaan, zo schrijft Rik Elfrink in het Eindhovens Dagblad.

In 2022 kwam Marcel Brands terug bij PSV en volgde hij Toon Gerbrands op als algemeen directeur bij de club. Daarna vertrok ook technisch directeur John de Jong, die toen ineens niet meer het volledige vertrouwen van de RvC genoot. Hierbij zijn door PSV fouten gemaakt in de communicatie en dat was niet meer te herstellen.

Uiteindelijk kwam dit toch beter uit voor beide partijen. Zo werd in maart 2023 Earnest Stewart aangesteld als technisch directeur bij de club. Hij bracht een Amerikaanse spelersolf op gang die PSV geen windeieren heeft gelegd. Zo kwamen Malik Tillman, Sergiño Dest en Ricardo Pepi bij de club.

Ook John de Jong kwam uiteindelijk goed terecht, schrijft Elfrink. "Werd zaakwaarnemer bij het grote kantoor SEG en heeft met een aantal aankopen en inkomende transfers ook nog bijgedragen aan het huidige succes. Onder anderen Joey Veerman, Walter Benitez en Olivier Boscagli werden onder zijn leiding naar PSV gehaald. Ook daarom is er geen enkele reden voor kou in de lucht tussen De Jong en PSV," aldus de clubwatcher.

Lees meer:
0 reacties