Elfrink: "Als hij vertrekt moet PSV hem een op een vervangen"

Rik Elfrink namens het Eindhovens Dagblad
Rik Elfrink namens het Eindhovens Dagblad Foto: © Screenshot Eindhovens Dagblad

PSV heeft met Luuk de Jong en Ricardo Pepi twee topspitsen. Toch is het niet zeker dat er in de aanval niks gaat veranderen komend seizoen.

Dat schrijft clubwatcher Rik Elfrink. "Binnen deze linie moet bij PSV het nodige verspijkerd worden, na afloop van het seizoen. Voor PSV en Ricardo Pepi is de huidige situatie niet ideaal. De Amerikaan krijgt weinig speeltijd, maar noteert wel een hoog rendement tijdens zijn periodes op het veld. Kan hij het nóg een seizoen opbrengen om misschien wel grotendeels achter De Jong als tweede spits te fungeren óf heeft hij er vertrouwen in dat de clubicoon meer naar de achtergrond te verdrijven is? Hoe dan ook: Pepi kan zich niet nog een seizoen met zo weinig speeltijd permitteren. PSV moet de situatie snel duidelijk hebben."

Hetzelfde geldt voor de andere aanvallende posities, schrijft Elftink. "De club heeft nu te weinig aanvallers en zal bij voorkeur minimaal twee man extra bij de selectie moeten hebben, omdat het tamelijk afmattend is wat Bosz van zijn buitenspelers en spits verlangt. Vertrekt Johan Bakayoko, dan is een op een vervanging absoluut noodzakelijk. Gaat Hirving Lozano na dit seizoen al terug naar de Verenigde Staten of Mexico, dan geldt hetzelfde. De vacature van Yorbe Vertessen moet sowieso nog worden ingevuld en idealiter haalt PSV er dan nog een jong talent bij. Wellicht kandideert Jevon Simons (18) zich in de voorbereiding op het nieuwe seizoen: hij was een tijdje goed bezig bij de beloften."

Lees meer:
0 reacties