Rik Elfrink: "Als dat lukt, slaat PSV twee vliegen in een klap"

Rik Elfrink
Rik Elfrink Foto: © Orange Pictures

PSV heeft nog tot dinsdagavond om zich te versterken op de transfermarkt. De Eindhovenaren hebben Cody Gakpo om financiële redenen moeten laten gaan, maar zwaaiden ook Noni Madueke uit. De transfer van Madueke leverde een fors bedrag op, maar het kostte PSV ook de nodige creativiteit vanaf de flanken.

Elfrink merkt natuurlijk op dat de financiële situatie bij de club ook de kleedkamer heeft bereikt, aangezien trainer Ruud van Nistelrooij er zelf regelmatig over begint. Deze situatie is ook met hem doorgenomen, voor zijn aanstelling als hoofdtrainer. "Die hoeft niet per se te leiden tot minder succes, als PSV sportief de goede beslissingen neemt", schrijft de journalist in het Eindhovens Dagblad. "Daarvoor wordt vanaf 1 maart Earnest Stewart verantwoordelijk."

PSV is nog altijd op de transfermarkt actief op zoek naar vervangers van Cody Gakpo en Noni Madueke. "Nog een of twee misschien toch grote transfers doen, is het plan", vervolgt Elfrink. "Daarmee moet dit seizoen nog succes worden geboekt. Als dat lukt, slaat PSV twee vliegen in een klap. De balans is dan op orde én er valt weer een serieuze prijs te vieren."

Elfrink denkt echter dat op dit moment een beetje nederigheid nog altijd wel gepast is bij PSV. De Eindhovenaren raakten de voorbije periode de titelkoers ietwat kwijt, maar zijn nog altijd in de race. "Dan moet wel gewonnen worden van Feyenoord. En bij verlies zit de club weer in zak en as. Zoals het altijd gaat in topvoetbal. Bij winst is alles geweldig, bij verlies is iedereen stikchagrijnig en start de zoektocht naar een zondebok", aldus Elfrink.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
NEC
20:00
PSV
za
8/04
PSV
20:00
Excelsior
zo
16/04
FC Volendam
16:45
PSV
zo
23/04
PSV
14:30
Ajax
za
6/05
Sparta Rotterdam
18:45
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 26 34 61
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
Bekijk de hele stand