El Ghazi vooralsnog geen Ajacied: "Waarom gebeurt dit niet?"

El Ghazi namens Ajax
El Ghazi namens Ajax Foto: © Pro Shots

Maurice Steijn wil Anwar El Ghazi toevoegen aan de selectie van Ajax, weet Mike Verweij. De coach is overtuigd geraakt van de kwaliteiten van de buitenspeler. Vooralsnog zou Sven Mislintat de komst van El Ghazi echter blokkeren.

"Anwar El Ghazi traint mee. Die jongen is bereid om geld in te leveren", weet Verweij te melden in de podcast Kick-off. De journalist bracht eerder al het nieuws dat El Ghazi afzag van de drie miljoen euro die hij nog te goed had van PSV. "Die is net vader geworden, die wil gewoon in Nederland blijven in principe. Die heeft een hele lucratieve aanbieding vanuit 'de zandbak', ik weet niet welke club, maar die kan daarheen. Hij wil bij Ajax blijven. Steijn wil hem, de rest van de staf wil hem, Richard Witschge wil hem. Zelfs algemeen directeur Jan van Halst wil hem. Waarom gebeurt dit niet?"

Verweij kan er met zijn hoofd niet bij dat Ajax nog niet heeft toegeslagen. "Ajax heeft miljoenen bespaard aan salaris door alle dure jongens weg te laten gaan. Waarom haal je El Ghazi niet? Dit is nou een gokje waar je geen buil aan kunt vallen. Ik vind het onbegrijpelijk."

Valentijn Driessen denkt op zijn beurt dat de machtsindeling bij Ajax zoek is. "Als iedereen hem wil, waar ligt dan de macht bij Ajax?. Achter de schermen is er een strijd gaande tussen Maurice Steijn en Sven Milsintat. Welke rol neemt Jan van Halst daarin als titulair algemeen directeur? Maakt hij zich sterk voor de komst van El Ghazi of niet? Daar ben ik heel benieuwd naar. Deze situatie tussen Steijn en Mislintat lijkt mij niet lang houdbaar."

Lees meer:
0 reacties