El Ghazi over verbeterpunt: "Zo verloopt heel mijn carrière"

Anwar El Ghazi tijdens zijn debuut voor PSV
Anwar El Ghazi tijdens zijn debuut voor PSV Foto: © Pro Shots

Voor Anwar El Ghazi is het de normaalste zaak van de wereld dat hij nu bij PSV speelt. In het verleden was hij natuurlijk actief voor Ajax.

Vreemd is het niet. "Nee, om eerlijk te zijn niet", reageert hij bij de NOS. "Ik was superblij met de interesse van PSV. De manier van voetballen bevalt me erg. Ik heb goede gesprekken gehad. Het is een warme club, met leuke supporters. Dus nee, totaal niet."

"Het is alleen maar mooi dat ik mijn goals nu voor PSV kan maken", vertelt El Ghazi. "Ik heb altijd het idee gehad om ooit terug te keren in Nederland. Nederland is gewoon mijn land. Hier ben ik geboren en getogen. Dat idee had ik wel om terug te komen, maar niet bij welke club."

De buitenspeler had het in zijn periode buiten Nederland niet altijd makkelijk. "Ik had het hartstikke moeilijk in het buitenland. Er komt veel bij kijken als je op jonge leeftijd naar het buitenland gaat. Je gaat weg uit Nederland, waar je geboren en getogen bent. Weg van je familie, je komt in een andere cultuur terecht."

"Het ging redelijk bergafwaarts, maar daarna heb ik mij goed kunnen herpakken bij Aston Villa", stelt El Ghazi wiens carrière toch weer in het slop raakte door wisselvalligheid. "Dat is iets waar ik aan moet werken. Ik wissel goede wedstrijden af met veel mindere momenten. Zo verloopt heel mijn carrière tot nu toe."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
PSV -
zo 9 okt. 2022, 16:45
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
PSV -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
FC Utrecht -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Groningen -
-
PSV -
zo 30 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 7 18 18
2 Ajax 7 17 18
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
Bekijk de hele stand