El Ghazi kritisch: "Ik heb veel kansen gemist de laatste tijd"

Anwar El Ghazi
Anwar El Ghazi Foto: © Pro Shots

PSV verloor dinsdagavond de uitwedstrijd tegen FC Emmen met 1-0. Anwar El Ghazi moet voor de doelpunten zorgen na het vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke, maar het lukt de aanvaller nog niet om zijn stempel te drukken.

"Met alle respect voor Emmen, maar dit mag niet gebeuren", vertelt El Ghazi bij ESPN. "Dat is duidelijk. We hebben collectief gefaald. Iedereen moet sowieso in de spiegel kijken. Iedereen weet dondersgoed wat-ie goed en wat-ie fout heeft gedaan. We moeten dit zo snel mogelijk rechttrekken, dit is PSV-onwaardig. Dat kan gewoon niet."

De aanvaller was ook zelfkritisch "Ik kom in scoringspositie, dat is op zich goed, maar ik moet scoren. Daar word je op afgerekend. Dat heb ik niet gedaan, ik heb veel kansen gemist de laatste tijd. Ik probeer het hoofd koel te houden, maar het moet snel beter. Ik moet snel gaan scoren om het team te helpen. Ik denk dat ik gewoon rustig moet blijven en gefocust moet zijn. Maar als ik een honderd procent-kans krijg en ik mis... Dan moet ik gewoon scoren. Dat heb je niet in de hand, het is niet zo dat ik het expres doe. Ik doe keihard mijn best. Mijn vizier staat nog niet volledig op scherp en ik had zeker de laatste drie, vier wedstrijden vijf doelpunten kunnen maken, als alles meezat."

Tot slot bood hij zijn verontschuldigingen aan, aan de meegereisde PSV-fans. "Excuses aan de meegereisde supporters die twee uur hebben gereden. We moeten zorgen dat we stabieler worden en niet dat we na een overwinning tegen Vitesse weer punten laten liggen in Emmen", besluit El Ghazi.

PSV - FC Emmen

PSV wint voor 50 (!) keer je inzet!

PSV speelt woensdagavond de bekerwedstrijd tegen FC Emmen. Wint PSV in eigen huis? Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 (!) keer je inzet voor een overwinning van PSV! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
11/02
PSV
20:00
FC Groningen
zo
19/02
FC Utrecht
14:30
PSV
zo
26/02
PSV
16:45
FC Twente
zo
5/03
RKC Waalwijk
14:30
PSV
zo
12/03
PSV
16:45
SC Cambuur
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 20 27 43
2 AZ 20 16 41
3 Ajax 20 35 40
4 PSV 20 24 39
5 FC Twente 20 19 37
6 Sparta Rotterdam 20 13 34
7 FC Utrecht 20 2 33
Bekijk de hele stand