El Ghazi countert: "Ik neem geen afstand van wat ik heb gezegd"

Anwar El Ghazi namens FSV Mainz
Anwar El Ghazi namens FSV Mainz Foto: © Pro Shots

Anwar El Ghazi en zijn club FSV Mainz 05 liggen nog altijd met elkaar in de clinch. De voormalig speler van PSV en Ajax betuigde open steun aan Palestina, maar dat dit werd hem niet in dank afgenomen.

Mainz 05 reageerde als volgt: "El Ghazi heeft sindsdien in meerdere gesprekken met de club afstand genomen van zijn post op zijn Instagram-account, die hij minuten later verwijderde. Hij heeft spijt van de publicatie van de post en had ook spijt van de negatieve impact, vooral op de club als geheel", laat de club weten.

De speler zelf begrijpt hier weinig van: "Voor alle duidelijkheid, mijn verklaring op 27 oktober 2023 was mijn enige en laatste verklaring aan zowel FSV Mainz 05 als het publiek met betrekking tot de social media posts die ik de afgelopen weken heb gemaakt. Alle andere verklaringen, opmerkingen of verontschuldigingen voor het tegendeel die aan mij worden toegeschreven, zijn niet feitelijk correct en zijn niet door mij gemaakt of geautoriseerd."

Zijn standpunt is helder: "Ik heb geen spijt of wroeging van mijn standpunt. Ik neem geen afstand van wat ik heb gezegd en ik sta, vandaag en altijd tot mijn laatste adem, voor de mensheid en de onderdrukten. Ik ben geen speciale verantwoordelijkheid verschuldigd aan welke staat dan ook. Ik geloof niet dat er mensen of staten zijn die niet ter verantwoording kunnen worden geroepen of boven de internationale wetgeving staan. Ik heb geen andere keuze dan standvastig te zijn voor gerechtigheid en te getuigen van de waarheid en ik zou dat ook doen als het tegen mij, mijn ouders, mijn familie en verwanten was."

El Ghazi toont daarin karakter: "Er kan nooit een rechtvaardiging zijn voor het doden van meer dan 3.500 kinderen in Gaza in de afgelopen drie weken. Hoe kunnen we als wereld zwijgen als er volgens de liefdadigheidsinstelling ’Save the Children’ elke tien minuten één kind wordt gedood in Gaza. Dat zijn negen kinderen die gedood zijn tegen de tijd dat ik 1 voetbalwedstrijd heb afgewerkt. Dat aantal stijgt met de dag. Ik, en wij als wereld, kunnen niet bewust zwijgen. We moeten nu oproepen om een einde te maken aan het moorden in Gaza!"

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
PSV
21:00
RKC Waalwijk
zo
18/08
Heracles Almelo
12:15
PSV
za
24/08
Almere City
20:00
PSV
zo
1/09
PSV
16:45
Go Ahead Eagles
za
14/09
PSV
21:00
NEC
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 NAC Breda 0 0 0
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
Bekijk de hele stand