Eindhovense horeca uitverkocht door PSV: "Geen bier meer te krijgen"

Joey Veerman giet twee biertjes leeg over Peter Bosz
Joey Veerman giet twee biertjes leeg over Peter Bosz Foto: © Pro Shots

PSV kroonde zich zondagmiddag tot landskampioen van Nederland. Het leverde een prachtig feest op in het Philips Stadion, maar ook in het centrum van Eindhoven werd er flink doorgezakt. Zo flink zelfs dat een aantal café's vroegtijdig de deuren moesten sluiten. De reden? De drank was compleet op.

"Dit was geweldig om mee te maken", vertelt Ruud Bakker van de Koninklijke Horeca Nederland glunderend tegenover Omroep Brabant. "Heel veel zaken hadden niet genoeg drank ingekocht en hebben snel bij moeten bestellen. Een bierbrouwer is met vijf tankwagens rond gaan rijden om extra aan de horeca te kunnen leveren. Er was gewoon geen bier meer te krijgen. Dat hebben we volgens mij nog nooit meegemaakt."

Op de Markt zijn café's zelfs al om 19.30 uur dichtgegaan, simpelweg omdat ze geen drank meer hadden. "De stad werd overspoeld. Rond elf uur was de stad bijna helemaal vol. Ik heb het nog niet eerder zo druk meegemaakt. Ik vind het knap dat het heel gezellig is gebleven. Laten we hopen dat we dan volgend jaar weer zo'n feest hebben!", aldus Bakker.

Lees meer:
0 reacties