"Eigenlijk zijn de twee behoorlijk complementair aan elkaar"

Olivier Boscagli en Armando Obispo
Olivier Boscagli en Armando Obispo Foto: © Pro Shots

Door de blessure van André Ramalho speelden Olivier Boscagli en Armindo Obispo afgelopen zondag centraal in de verdediging tegen FC Groningen. De twee linkspoten lijken tegen Ajax ook het centrale duo te vormen.

Ondanks dat ze allebei linksbening zijn, zijn ze toch complementair aan elkaar, zo meldt Marco Timmer op Voetbal International. "Schmidt kiest vooral voor Boscagli naast Ramalho omdat die van achteruit beter is aan de bal en omdat hij meer ballen herovert. In dat laatste onderdeel is de Fransman zelfs de beste speler in de Eredivisie. Schmidt roemt niet voor niets steevast het inzicht van Boscagli om de situaties in het veld goed te lezen en in te schatten."

"De Nederlander is echter, op de balheroveringen na, in zijn verdedigende acties weer wat sterker dan Boscagli", vervolgt Timmer. "Obispo wint bijvoorbeeld zowel meer luchtduels als één-tegen-ééngevechten over de grond, terwijl hij ook een stuk succesvoller is in zijn tackles dan de Fransman. Daarnaast noteert Obispo meer onderscheppingen, iets waar juist Boscagli veelvuldig om wordt geroemd."

"Eigenlijk zijn de twee behoorlijk complementair aan elkaar, ware het niet dat twee linkspoten in het centrum eigenlijk niet de voorkeur heeft van Schmidt. Dat het wel kan en dat de Duitser het ook aandurft, bewees de wedstrijd afgelopen weekend in Groningen. PSV gaf in dat duel verdedigend nauwelijks iets weg", aldus de journalist.

BetCity heeft een Boosted Odd voor het bekerduel tussen PSV en Telstar. Weet PSV te winnen eigen huis? Dan krijg je als nieuwe speler 3x je inzet! Schrijf je in en grijp die kans!

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand