"Een mooi detail is dat de stoel van Frits Philips leeg blijft"

Frits Philips in 1989
Frits Philips in 1989 Foto: © Orange Pictures

In de SANTOS Football Podcast bespreken Bart Vlietstra, Jean-Paul Rison en Sjoerd Mossou verschillende stadions. Bij het Philips Stadion oogst vooral de manier waarop oud-spelers behandeld worden lof.

"Wat te denken van de goeDe standbeelden van Coen Dillen en Van der Kuijlen", begint Bart Vlietstra in de SANTOS Football Podcast. "De een deed alles met rechts en de ander deed alles met links. Die vind ik wel heel goed gelukt. Dat zijn geen Ronaldo standbeelden."

"Sowieso hebben ze dat goed gedaan", haakt Jean-Paul Rison in. "Ook rondom het stadion, bij alle toegangspoorten heb je weer een andere oud-speler. Daar heb je Wijnaldum, Luc Nilis, Romario en Ronaldo. Je hebt ook nog tegels liggen bij die poort. Bij PSV heb je een modern stadion, maar toch nog met een juiste knipoog naar het verleden", aldus Rison.

"Zeker, het heeft genoeg referenties aan het rijke verleden van de club", vervolgt Sjoerd Mossou. "Wat ook nog wel een mooi detail is, is dat de stoel van Frits Philips leeg blijft. De plek waar Frits Philips altijd zat, die stoel wordt nog altijd vrijgehouden. Als eerbetoon is die stoel altijd leeg."

Lees meer:
0 reacties