"Een Gakpo in kleine partijtjes… Dat zal ik niet snel vergeten"

Cody Gakpo
Cody Gakpo Foto: © Pro Shots

Martijn Kaars (24) speelde tussen 2014 en 2018 in de jeugdopleiding van Ajax. Inmiddels is de spits actief voor Helmond Sport en in gesprek met ELF Voetbal blikt hij terug op zijn jeugd.

"De eerste seizoenen gingen voortvarend bij Ajax. Zo maakte ik in de B1 veel doelpunten. Alleen toen ik de overstap maakte naar de A-jeugd, besloot Ajax de A2 op te heffen. Ik ging meteen door naar de A1 en daar was te veel concurrentie. Ik kwam amper aan spelen toe en op zo’n jonge leeftijd doet dat iets met je ontwikkeling, plezier en zelfvertrouwen. Uiteindelijk ben ik er mentaal wel sterker door geworden.

In de jeugdteams van Oranje speelde hij samen met Cody Gakpo, Noa Lang en Donyell Malen. "Ja, die staken er toen al bovenuit. De eerste training bij Ajax met Malen dacht ik al: zo, dat is potentiële wereldtop. Ik zat zelf ook niet voor niets bij Oranje, maar een Gakpo in kleine partijtjes… Dat zal ik niet snel vergeten."

"Hij was heer en meester, want als je hem de bal gaf, wist je bijna zeker dat het een doelpunt zou worden. Ze gelden als voorbeelden. Met mij gaat het nu ook goed en ik wil op deze manier verder blijven gaan. Het is afhankelijk van waar we eindigen, maar ja, in principe zou ik het een mooie stap vinden om volgend jaar naar de Eredivisie te gaan", besluit Kaars.

Lees meer:
0 reacties