Edgar Davids looft PSV'er: "Heeft een héél goed seizoen gedraaid"

Edgar Davids tijdens het WK in Qatar
Edgar Davids tijdens het WK in Qatar Foto: © Pro Shots

Edgar Davids is benieuwd in welke hoedanigheid het Nederlands elftal aan de aftrap verschijnt tijdens het EK in Duitsland. Frenkie de Jong is nog altijd geblesseerd, waardoor een aantal vervangers in beeld komen. En één daarvan is een sterkhouder van PSV.

"Jerdy Schouten? Die heeft het goed gedaan bij PSV", reageert Davids, waarna Ruud Gullit verdergaat. "Heel goed, zelfs. Hij heeft het vermogen om de goede beslissingen te nemen. Hij ziet het en wil naar voren toe. Dat is wel belangrijk voor zo'n type speler. Hij kan écht heel goed voetballen, bij Bologna vond ik hem al geweldig."

"Toen heb ik een paar keer gezegd dat hij bij Oranje moest komen en hij deed het toen best goed bij jullie (Schouten debuteerde als international tegen Schotland, red.), maar toch ging hij niet mee", richt Gullit zich weer tot Davids die destijds assistent-bondscoach was. "Diegene op die plek moest wel complementair zijn aan Frenkie de Jong", reageert de oud-Ajacied.

"Nu is Frenkie een vraagteken, maar het hangt ook van het systeem af. Het is natuurlijk wel een goede voetballer en hij heeft een héél goed seizoen gedraaid. Dus die kan er wel bij, maar ik zie wel heel veel mogelijkheden op het middenveld', aldus Davids.

Lees meer:
0 reacties