Earnest Stewart: "PSV geen club die alles bij elkaar kan houden"

Earnest Stewart en Marcel Brands vieren de landstitel
Earnest Stewart en Marcel Brands vieren de landstitel Foto: © Pro Shots

Earnest Stewart geniet met volle teugen van het landskampioenschap van PSV. De Eindhovenaren wonnen zondagmiddag met 4-2 van Sparta Rotterdam en zijn nu officieel de beste van de Eredivisie. Aan Stewart de taak om ook volgend seizoen weer een kampioenswaardige selectie samen te stellen.

"We hebben nog een aantal transferperiodes nodig om een volgende slag te maken, waarbij er ook weer spelers kunnen vertrekken", vertelt Stewart in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Dat weet je van tevoren, want PSV is geen club die koste wat het kost alles bij elkaar kan houden. We zijn een heel jaar bezig met lijstjes, dus dat moeten we opvangen."

"Eerst kijken we in onze eigen achtertuin in Eindhoven en in onze competitie, maar ook in andere delen van de wereld", gaat de technisch directeur verder. "Een zelfregulerend verhaal met door ons opgeleide spelers zou mooi zijn, maar dat is moeilijk te realiseren. Spelers die vanuit de jeugdopleiding ineens dertig wedstrijden in de Eredivisie én internationaal top kunnen presteren, zijn daarvoor te schaars."

De Amerikaan heeft gezien hoe het fout is gegaan bij Ajax en waakt voor een dergelijk scenario bij PSV. "Je kunt leren van wat anderen doormaken en hoe snel het soms kan gaan in het voetbal. Belangrijkste is dat wij geen fouten maken en dat we ons moeten behoeden daarvoor. Dat het zo snel minder gaat, mag ons niet overkomen", aldus Stewart.

Lees meer:
0 reacties