Earnest Stewart: "Het is zeer verrassend dat we zo uit elkaar gaan"

Earnest Stewart werd woensdagochtend compleet overdonderd door het besluit van Ruud van Nistelrooij om te stoppen bij PSV. De technisch directeur geeft aan dinsdagavond nog een goed gesprek te hebben gehad met de oefenmeester, die een dag later toch van gedachten is veranderd.

"Ruud is gistermiddag bij me gekomen om wat zaken te bespreken", vertelt Stewart op de persconferentie van PSV. "We hebben besloten het gesprek later in de avond te hervatten, omdat Marcel Brands er dan ook bij zou kunnen komen. Ruud wilde het wel zo snel mogelijk laten plaatsvinden."

Het zou een goed gesprek zijn geweest tussen Stewart, Brands en Van Nistelrooij. Toch besloot laatstgenoemde na een nacht slapen toch op te stappen bij de club. "Toen ik vanochtend op de club kwam heeft Ruud me verrast met de boodschap dat hij per direct zou gaan stoppen", gaat de technisch directeur verder. "Marcel was op dat moment wat aan het vertellen bij de Academy. Ik heb Marcel ingelicht en Ruud heeft in de tussentijd de spelers en de staf al ingelicht."

"Als je verrast wordt, ben je meteen bezig om de situatie zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen. Ik heb ook met de staf en spelers gesproken en hebben we even rustig bij elkaar kunnen zitten. Daarin heb ik ook Fred gevraagd om zondag op de bank te gaan zitten tegen AZ. Het was zeer verrassend, met name na het gesprek van gisteravond, dat we zo uit elkaar gaan."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand