Earnest Stewart geeft toe: "Heb ik slapeloze nachten van gehad"

Earnest Stewart op De Herdgang
Earnest Stewart op De Herdgang Foto: © BSR Agency

Earnest Stewart hielp PSV dit seizoen met goed beleid aan de titel. De Amerikaan begon op 1 maart 2023 in Eindhoven en moest vervolgens herstelwerkzaamheden verrichten.

Of Stewart schrok van wat hij aantrof bij PSV? "Ik kwam niet helemaal blanco binnen. Je krijgt dingen mee in de gesprekken die je voert en we stonden natuurlijk niet bovenaan. Maar het is zeker geen makkelijke periode geweest", geeft hij toe in gesprek met Voetbal International. "Wel heel leerzaam. Maar toen Ruud ineens vertrok, heb ik wel wat slapeloze nachten gehad. Dat was echt niet leuk", aldus Stewart.

Hoe de Amerikaan daarmee omging? "Je hebt het er met elkaar over en je gaat de volgende dag toch weer aan de slag om het schip recht te krijgen. En daarbij houd je vast aan het idee en de visie die je hebt. Dat is mijn taak. Niet om wekenlang in mineur te zitten. Dat gaat niet helpen. We zaten voor de misschien wel belangrijkste wedstrijd van het seizoen, dan moet je door", doelt Stewart op het feit dat PSV tegen AZ de voorronde van de Champions League kon halen."

"Kan niet anders. Nog voor dat duel met AZ hadden we dus Peter Bosz al benaderd. Daar ging twee dagen aan onafgebroken overleg met de directie aan vooraf. Maar voor iedereen was het direct duidelijk dat Peter het moest worden", weet de td nog.

Lees meer:
0 reacties