Duo PSV in elftal van het jaar ESPN: "Realiteit stelde niet teleur"

Olivier Boscagli en Andre Ramalho tegen Fortuna Sittard
Olivier Boscagli en Andre Ramalho tegen Fortuna Sittard Foto: © BSR Agency

Twee verdedigers van PSV in het elftal van het jaar van ESPN. Zowel Olivier Boscagli als Sergino Dest wisten na jaren van tegenvallers hun beloften als grote talenten in te lossen.

"Na lang blessureleed vervulde de ranke Fransman dit seizoen eindelijk de potentie die PSV al jaren in hem zag. Op voorhand leek Olivier Boscagli al een typische ‘Bosz-verdediger’, en de realiteit stelde niet teleur", opent Sam Planting bij ESPN. "Boscagli bleek namelijk meer dan alleen een excellente opbouwer. Dankzij zijn beweeglijkheid en tactische intelligentie eindigt hij ook als centrale verdediger met de meeste balveroveringen in 2023/24."

Ook een andere verdediger haalde het elftal van het jaar. "De van Barcelona gehuurde back kende een weergaloos seizoen met een bitter einde. Maar de zware blessure die Sergiño Dest opliep, mag niets afdoen van zijn bijdragen in 2023/24. In het Eindhovense balbezit fungeerde de Amerikaanse Nederlander als een soort linksbuiten. In de buitenbaan was hij met zijn passeerbewegingen, acceleraties en wendbaarheid een belangrijk wapen", besluit Planting.

Lees meer:
0 reacties