Dumfries kreeg duidelijk advies: "Stop daar onmiddellijk mee"

Denzel Dumfries
Denzel Dumfries Foto: © Pro Shots

Errol Esajas laakt de grote focus op krachttraining in de voetballerij. Volgens de bewegingscoach is motoriek veel belangrijker dan uren in het krachthonk doorbrengen.

Esajas ziet dat het aantal hamstringblessures enorm is toegenomen. Volgens hem een direct gevolg dat er té weinig op techniek getraind wordt. Oud-PSV'er Denzel Dumfries komt al zeven jaar geregeld langs bij Esajas. "Denzel had een wedstrijd en in de 66ste minuut was hij al bekaf. Na afloop zei ik wat ik altijd zeg: ‘ik zal nooit roepen dat je een bal zus of zo moet spelen, maar ik geef je graag een ander advies: stop onmiddellijk met zware krachttraining", herinnert Esajas bij het Algemeen Dagblad.

Volgens Esajas bewees Dumfries zichzelf geen dienst met zijn focus op krachttraining. "Op zich had Denzel al echt een ‘looplichaam’, maar doordat hij er zoveel krachttraining in stopte, ging het er niet uitkomen. Ik zei: ‘straks kun je dwars door een deur heen beuken, maar ben je te log om iets te bereiken in voetbal'", herinnert de bewegingscoach, die veel contract heeft met Terry Peter, performance-coach van PSV. "Al jaren overigens."

Lees meer:
0 reacties