Dumfries droomde groot: "Ze lachten hem natuurlijk keihard uit"

Denzel Dumfries
Denzel Dumfries Foto: © Orange Pictures

Denzel Dumfries heeft een lange weg moeten afleggen om de voetbaltop te kunnen bereiken. Giovanni Franken herinnert de rechtsback van Inter nog van zijn tijd bij de nationale ploeg van Aruba. 

Toen de zeventienjarige Dumfries nog bij de amateurs van VV Barendrecht speelde mocht hij zich melden bij Aruba, waar Franken bondscoach was. "Hij lag gelijk goed in de groep. Het is ook gewoon een heel aardige, aimabele jongen", vertelt Franken bij ESPN. De oud-speler van Sparta Rotterdam, SC Heerenveen en PSV speelde een geweldige wedstrijd. "Hij heeft denk ik veertig voorzetten gegeven en hij maakte nog een wereldgoal ook."

Na het tweeluik bedankte Dumfries echter voor Aruba en liet hij weten zijn zinnen gezet te hebben op het Nederlands elftal. "Hij vertelde dat na de wedstrijd, toen we met het team aan de bar zaten. Je weet hoe dat gaat in zo'n groep jongens, die lachten hem natuurlijk keihard uit", aldus Franken. "Ja hoor, jij haalt Oranje, Denzel, zeiden die jongens. Hij lacht nu het laatst."

Lees meer:
0 reacties