Dumfries blonk uit bij Nederland: "Dan vraag je om problemen"

Denzel Dumfries
Denzel Dumfries Foto: © Pro Shots

Arnold Mühren keek als rapporteur van De Telegraaf naar de wedstrijd tussen Nederland en de Verenigde Staten. PSV'er Cody Gakpo werd met een nette voldoende beoordeelt, maar de oud-international zag een oud-PSV'er uitblinken.

"Ja, daar staan ze dan met z’n tweetjes voorin", schrijft Mühren in De Telegraaf. "Cody (6,5, red.) en Memphis (6,5, red.). Ze zijn volledig afhankelijk van het middenveld en kregen tegen de VS weinig ondersteuning. Cody kan nog wel eens een kans creëren voor zichzelf, maar dat lukte hem nu niet. Hij was niet zo goed als in de drie groepswedstrijden, maar tegen Argentinië kan dat zomaar weer wel gebeuren. Want ik vind hem een fantastische speler die straks weer meer aanwezig kan zijn."

"Het meest verheugende over het optreden van Memphis is dat hij een prima doelpunt maakte en dat hij wel wat fitter oogde dan hiervoor", gaat Mühren verder. "Echt 100 procent fit is hij nog niet, anders laat Van Gaal hem wel staan tot de laatste minuut. Hij heeft nu weer de hele week om te trainen en we weten dat hij een fantastische speler is als hij die extra fitheid wel heeft. Wat je wel ziet, is dat de tegenstander voortdurend rekening met hem houdt omdat hij zelfs na een aantal mislukte acties toch weer beslissend kan zijn."

Na afloop van de wedstrijd ging het natuurlijk vooral over oud-PSV-captain Denzel Dumfries. Dumfries kreeg met een 8 het hoogste cijfer van Mühren. "Hij is voor mij de man van de wedstrijd", vervolgt de oud-international. "Tegelijkertijd zeg ik dat de Amerikanen hun huiswerk niet hebben gedaan. In de drie duels hiervoor hadden de tegenstanders hun huiswerk beter gedaan. Het gevaar bij Oranje zat op de zijkanten."

"En als je een man als Denzel zoveel ruimte geeft, met zijn ijver, zijn passie en karakter, dan vraag je om problemen. Het was sterk van hem dat hij het overzicht hield op het moment dat hij vanaf de achterlijn de assist moest geven. Hij legde de bal panklaar voor Memphis. En ook verdedigend stond hij zijn mannetje tegen Pulisic", aldus Mühren.

PSV - FC Emmen

PSV wint voor 50 (!) keer je inzet!

PSV speelt woensdagavond de bekerwedstrijd tegen FC Emmen. Wint PSV in eigen huis? Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 (!) keer je inzet voor een overwinning van PSV! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
11/02
PSV
20:00
FC Groningen
zo
19/02
FC Utrecht
14:30
PSV
zo
26/02
PSV
16:45
FC Twente
zo
5/03
RKC Waalwijk
14:30
PSV
zo
12/03
PSV
16:45
SC Cambuur
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 20 27 43
2 AZ 20 16 41
3 Ajax 20 35 40
4 PSV 20 24 39
5 FC Twente 20 19 37
6 Sparta Rotterdam 20 13 34
7 FC Utrecht 20 2 33
Bekijk de hele stand