Duitse media schrikken van PSV: "Ze waren schrikbarend passief"

Luuk de Jong baalt van de uitschakeling in Dortmund
Luuk de Jong baalt van de uitschakeling in Dortmund Foto: © Pro Shots

PSV werd woensdagavond uitgeschakeld in de Champions League. Borussia Dortmund was met 2-0 te sterk voor de Eindhovenaren en dat leverde de ploeg van PSV de nodige kritieken op. Zo ook uit Duitsland.

"Vanaf de aftrap hadden de gasten uit Eindhoven hun handen vol aan BVB, dat als de brandweer ging", begint Kicker na de uitschakeling op woensdagavond. "PSV leek overdonderd. In de tweede helft werd het hoe dan ook billenknijpen. De gelijkmaker bleef de nummer vier van de Bundesliga echter bespaard."

"De openingsfase van BVB was briljant, terwijl PSV - al zeventien jaar niet meer gezien in de kwartfinales van de Champions League - op een vreemde manier geremd leek", zag ook de Frankfurter Allgemeine Zeitung. "PSV was in de betere tweede helft wel duidelijk de betere ploeg. Ze hadden de gelijkmaker verdiend."

De Westdeutsche Allgemeine Zeitung is ook bepaald niet positief over de Eindhovenaren. "BVB zocht de aanval, had de zenuwen onder controle en leed amper balverlies. Wel mét hulp van de Nederlanders, die een slechte tactiek hadden gekozen en schrikbarend passief waren", aldus het medium.

Lees meer:
0 reacties