Drommel krijgt steun: "Ik zie het niet als een blunder of grote fout"

Joel Drommel
Joel Drommel Foto: © Pro Shots

Björn van der Doelen is van mening dat Joël Drommel geen blunder maakte bij de 1-1 die PSV zondag incasseerde in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. De oud-speler van de Eindhovenaren zag Rami Al Hajj namens de Friezen de gelijkmaker maken nadat Drommel een vrije trap van Joey Veerman niet goed verwerkte.

"Vooropgesteld, ik ben geen keeper hè en heb er misschien weinig verstand van. Ik vind het geen blunder", zegt Van der Doelen bij de Skiete Willy Podcast. "Een keeper zou misschien zeggen: "hij had hem naar de zijkant kunnen stompen". Ik vind alleen wel dat we hard zijn. Dit is een fase waarin het even tegenzit en daar komt hij echt wel doorheen."

PSV-watcher Marco Timmer vindt het wel een blunder van Drommel. "Hij slaat hem in het midden in plaats van naar de buitenkant, terwijl vangen ook mogelijk was. Ik vind het zo jammer, want tegen Vitesse speelde hij een heel goede wedstrijd. Maar hij verdient niet de zwartepiet voor dit gelijkspel."

Van der Doelen neemt het opnieuw op voor de 25-jarige Drommel. "Ik zie het niet als een blunder of een grote fout. Het is ook hoe die bal valt, en het gaat snel hè. Het zijn fracties van een seconde waarin hij denkt: de bal wordt weggekopt of iets dergelijks."

"Ik wil die jongen graag verdedigen, omdat iedereen hard voor hem is. Die jongen wordt er uiteindelijk sterker van. Hoe hard mensen dan zijn, dat vind ik moeilijk. Wat ik proef is dat hem uiteindelijk toch kwalijk wordt genomen dat het een gelijkspel wordt", aldus Van der Doelen.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand