Driessen: "Van Nistelrooij ten voeten uit, een sterk staaltje"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © Orange Pictures

Valentijn Driessen kan de handelswijze van Ruud van Nistelrooij wel waarderen. De journalist zag de oefenmeester afscheid nemen van PSV nadat Van Nistelrooij zich niet genoeg gesteund voelde door 'zijn' club.

"Hij miste in alle gesprekken het absolute vertrouwen van clubleiding en spelers en voelde het schenden van vertrouwelijkheid en het lekken uit gesprekken als de finale dolksteek", schrijft Driessen in zijn column in De Telegraaf. "Negen van de tien trainers zouden er hetzelfde in staan, maar één van de tien levert in zo’n geval direct zijn contract in."

"Een sterk staaltje. Het is Van Nistelrooij ten voeten uit. Hij weigerde in een onveilige omgeving te functioneren. Zeker omdat hij in zijn debuutjaar als hoofdcoach alles in het werk heeft gesteld om die veiligheid voor alles en iedereen bij PSV te borgen. Terwijl er voldoende aanleiding was om openlijk zijn beklag te doen, want de leiding heeft het Van Nistelrooij heel moeilijk gemaakt."

"In de verziekte sfeer zonder onvoorwaardelijk vertrouwen gunt Van Nistelrooij zichzelf die kans niet meer en is hij na Mark van Bommel het tweede clubicoon dat beschadigd vertrekt bij PSV. Het wordt al snel gegooid op hun beider onervarenheid, maar enige zelfreflectie is op z’n plaats in het Philips Stadion, dat niet meer als een veilige omgeving te boek staat. De opvolger van Van Nistelrooij is gewaarschuwd", aldus Driessen.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand