Driessen snapt niets van discussie over oud-PSV'er in Oranje

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © Pro Shots

Valentijn Driessen vindt dat Denzel Dumfries nog steeds de beste optie is voor de rechtsbackpositie van het Nederlands Elftal. Van hem hoeft Jeremie Frimpong die positie niet over te nemen.

Op het EK in 2021 was Denzel Dumfries een van de revelaties van het Nederlands Elftal. Dit leverde hem dan ook een mooie transfer naar Internazionale op. Afgelopen vrijdag speelde echter Frimpong rechtsback. Ondanks dat hij het goed doet bij Bayer Leverkusen, hoeft Frimpong niet in de basis bij Oranje volgens Driessen.

Mike Verweij vertelt in de Kick-Off podcast van De Telegraaf dat het Frimpong niet is gelukt om een goede indruk achter te laten. Dat lag volgens hem echter niet alleen aan de rechtsback zelf. “Wat je heel erg bij Frimpong zag, dat hoorde je ook in alle voetbalpraatprogramma’s; hij is in Duitsland in zijn kracht als hij komt, dus voorin komt en niet als hij daar al staat. In balbezit Nederland stond hij daar gewoon als rechtsbuiten.”

Driessen vindt echter dat de positie van Dumfries niet eens ter discussie hoeft te staan. “De discussie Dumfries-Frimpong bestaat voor mij helemaal niet, want Dumfries is gewoon vaste eerste man. Man speelt bij Inter Milaan, haalt de finale van de Champions League en zit op een veel hoger niveau dan Frimpong. Frimpong is een leuke draver bij Bayer Leverkusen, that’s it. Laten we hem nou ook gewoon zo beoordelen.” De columnist vindt Dumfries dan ook een vaste waarde in Oranje.

Ook vindt de Chef Voetbal van De Telegraaf dat Frimpong helemaal nog niet in beeld hoeft te zijn. “Dumfries is toch gewoon een vaste waarde in Oranje? Waarom moet Frimpong getest worden op de plek van Dumfries? Als Dumfries geblesseerd raakt, komt Frimpong pas in beeld. Simpeler kan het toch niet zijn”, besluit de columnist.

Lees meer:
0 reacties