Driessen: "PSV uitgeschakeld door falen directie op transfermarkt"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © Vandaag Inside

Valentijn Driessen denkt dat de directie van PSV verantwoordelijk is voor de uitschakeling van PSV in de Champions League. De journalist denkt namelijk dat er niet doortastend genoeg is gehandeld op de transfermarkt.

"PSV geen kwartfinalist omdat directie faalt op transfermarkt", is de kop van Driessen in De Telegraaf. "Het is te gemakkelijk om het verzuipen van afhankelijke spelers als Luuk de Jong en Guus Til aan de buitenspelers op te hangen. Hun anonieme rol had zeker ook te maken met de middenveldbezetting bij PSV. De terugkeer van Joey Veerman was een opsteker en een impuls. Alleen op het hoogste niveau heeft de Volendammer z’n maatje Jerdy Schouten nodig om zich nadrukkelijker bezig te houden met de aanvoer naar de aanvallers."

"En dan komt het echte probleem van het in Nederland ongenaakbare PSV aan de oppervlakte", gaat de chef voetbal verder. "De achilleshiel is al jaren de invulling van de positie van de centrale verdediger aan de rechterkant. Omdat André Ramalho niet voldoet, ziet trainer Peter Bosz zich keer op keer genoodzaakt zijn koningskoppel Veerman-Schouten te ontmantelen."

"Het is een kapitale blunder van algemeen directeur Marcel Brands en technisch directeur Earnest Stewart dat zij ondanks tientallen miljoenen aan investeringen geen adequate vervanger voor Ramalho hebben opgehaald. Niet vorige zomer toen Bosz begon en afgelopen januari bleven de twee opnieuw op hun handen zitten. Deze omissie laat zich in de Eredivisie niet voelen, maar kostte PSV een plaats bij de beste acht clubteams van Europa. Tegen nota bene de nummer vier van Duitsland", aldus Driessen.

Lees meer:
0 reacties