Valentijn Driessen fileert oud-PSV'er: "Hij levert gewoon niet"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © Orange Pictures

Valentijn Driessen is niet te spreken over wat hij afgelopen weekend heeft gezien van Xavi Simons. De oud-speler van PSV mag de volgende keer wel op de bank beginnen, zo laat hij weten tegenover De Telegraaf.

Simons verscheen in zijn twaalf interlands tien keer aan de aftrap, maar van Valentijn Driessen hoeft dat allemaal niet meer. "In tien interlands mag je wel iets verwachten van iemand en hij heeft eigenlijk nooit thuisgegeven. Ik begrijp best dat het een jonge speler is, maar hij wordt volgende maand 21. Je mag dus best iets van hem verwachten. Hij speelt op een hoog niveau, maar hij levert gewoon niet. Er zijn anderen die een kans moeten krijgen, bijvoorbeeld Donyell Malen. En ik denk dat het moment nu is aangebroken, want Simons was tegen Schotland echt verschrikkelijk."

"Na tien wedstrijden denk ik: dan maar iemand anders. Later kan hij zich weer terug knokken." Driessen denkt ook niet dat Simons op '10' gaat beginnen. "Dat zou kunnen, maar je voelt natuurlijk aan alles dat Koeman Wijnaldum erbij wil betrekken en dat hij dan op zijn favoriete plek mag spelen, begrijp ik wel. Dan kun je dat ook zien in de combinatie met Memphis. Nou, dat ging al helemaal niet (tegen Schotland, red.), maar dat wil Koeman natuurlijk wel graag zien. Maar Xavi Simons heeft ook op tien gespeeld in het Nederlands elftal, dus het is niet zo dat hij altijd in een vreemde rol is gebruikt door Koeman", besluit Driessen.

Lees meer:
0 reacties