Dortmund-watcher: "PSV wordt gezien als een makkelijke loting"

Peter Bosz voor de camera van ESPN
Peter Bosz voor de camera van ESPN Foto: © Pro Shots

PSV speelt dinsdagavond de eerste wedstrijd in de achtste finales van de Champions League. Borussia Dortmund komt dan naar Eindhoven, al denkt Dortmund-watcher Jochen Tittmar niet dat PSV hoeft te vrezen voor de Duitse bezoekers.

"Waar moet PSV zich zorgen over maken? Niet heel veel", begint Tittmar in gesprek met Voetbalzone. "Maar de voorhoede van Dortmund is altijd goed voor een doelpunt of twee en zogeheten 'heldenvoetbal'. Die term slaat op de individuele vaardigheden en kwaliteiten van spelers als Julian Brandt, Jadon Sancho, Donyell Malen en Jamie Bynoe-Gittens, die met hun vaardigheden aan de bal en hun snelheid het verschil kunnen maken.

"Füllkrug is behoorlijk sterk in de lucht en iemand die als een soort muur fungeert. Hij houdt ballen goed vast en brengt daarnaast zijn ploeggenoten in stelling", gaat de journalist verder. Toch is men in Duitsland wel overtuigd van de favorietenrol van Borussia Dortmund. "In Duitsland wordt PSV gezien als een relatief makkelijke loting."

"Maar ik weet zeker dat niet veel mensen zich bewust zijn van het seizoen dat PSV tot nu toe doormaakt. Aan de andere kant verwacht men hier niet dat Dortmund schade oploopt tijdens het tweeluik, zeker ook omdat de tweede wedstrijd tegen PSV op eigen veld wordt afgewerkt", aldus Tittmar.

Lees meer:
0 reacties