Doreleijers wijst naar PSV: "Vind dat wij daarin koploper zijn"

Sandra Doreleijers, Nadia Coolen en Melanie Bross op het trainingskamp van PSV
Sandra Doreleijers, Nadia Coolen en Melanie Bross op het trainingskamp van PSV Foto: © BSR Agency

Uit de Azerion Vrouwen Eredivisie kwam afgelopen weekend een duidelijk geluid: de speelsters eisen betere betaling. Alle captains droegen een shirt met daarop 'betaald voetbal = betaald worden'.

Ook Gwyneth Hendriks, aanvoerster van PSV Vrouwen, droeg het shirt. "Ik draag dit shirt niet voor PSV, want deze club is juist een voorbeeld. Maar wij zijn wel solidair", vertelde zij. Sandra Doreleijers, manager vrouwenvoetbal bij de Eindhovense club, ziet ook dat het bij PSV Vrouwen goed geregeld is.

"Ik weet dat PSV meer dan voldoende doet. Wel moeten we stappen zetten om het niveau van de eredivisie omhoog te krijgen. Een van de dingen om dat voor elkaar te krijgen is zorgen voor betere randvoorwaarden voor speelsters en staf", zegt ze tegenover het Eindhovens Dagblad. "Ik vind dat wij koploper zijn in het bieden van die juiste omstandigheden."

"Ik zou het elke voetbalster gunnen om het zo goed te hebben als bij PSV. Een gemiddelde eredivisieclub bij de mannen kan daar jaloers op zijn", aldus Doreleijers. De meeste speelsters zijn voor 40 uur in dienst bij PSV Vrouwen. "Iedereen krijgt conform minimumloon fulltime salaris betaald, minimaal", vertelt de manager vrouwenvoetbal. "Want een heel aantal kan er prima van leven. Elk jaar wordt onze cao beter. Als je de beste speelsters wilt houden en halen, ontkom je niet aan beter betalen."

Lees meer:
0 reacties