Doan wilde zelf vertrekken bij PSV: "Dat begreep hij alleen niet"

Ritsu Doan na zijn treffer tegen Spanje
Ritsu Doan na zijn treffer tegen Spanje Foto: © Pro Shots

Japan is op het WK in Qatar één van de verrassingen van de groepsfase. Mede door twee doelpunten van voormalig PSV-er Ritsu Doan, die trefzeker was tegen Duitsland en Spanje. Dat terwijl Doan niet eens basisspeler is bij Japan. Dit was de Japanner de laatste seizoenen ook niet bij PSV, waardoor Doan wilde vertrekken uit Eindhoven.

"Doan zelf wilde graag naar een club waar hij min of meer de toezegging zou krijgen dat hij bij wedstrijden normaal gesproken aan de aftrap zou staan", schrijft Rik Elfrink in het Eindhovens Dagblad. "Dat was al het geval tijdens seizoen 2020-2021, toen hij een seizoen werd uitgeleend aan Arminia Bielefeld. Die club kon hem na een jaar voor 5 miljoen euro overnemen van PSV, maar besloot de optie tot koop te laten passeren."

"Doan wilde de huurtransfer naar Bielefeld per se maken, omdat hij niet goed kon leven met zijn hiërarchische positie in het team van Mark van Bommel en later Ernest Faber", gaat de PSV-watcher verder. "In Roger Schmidt had hij wel vertrouwen, maar ook bij de Duitse coach kon Doan nooit onomstreden basiskracht worden. Daarom was zijn beslissing definitief: PSV wilde hij achterlaten."

"Deze zomer had naast Mainz 05 het Duitse SC Freiburg interesse', vervolgt Elfrink. "De laatste club had negen miljoen euro voor hem over en PSV besloot na een tijdje wikken en wegen om het bedrag te incasseren. Bij het team uit de Bundesliga draait Doan nu een puik seizoen en tijdens de poulefase van het WK draaide hij met zijn goal de Duitse campagne de nek om."

"Betrokkenen bij PSV schetsen dat hij in juni zelf mondeling aankondigde een transfer te willen maken en hoe dat is gegaan. Doan en zijn zaakwaarnemer vertelden het management van PSV dat hij heel veel moeite had met het pendelen tussen de bank en het veld. Dat gesprek verliep rustig en zorgvuldig, waarbij nooit sprake was van een verwijtende sfeer. Doan gold bij PSV als een vriendelijke en uiterst gedisciplineerde speler, die als gezegd alleen niet begreep waarom hij geen kernspeler was", aldus Elfrink.

PSV - FC Emmen

PSV wint voor 50 (!) keer je inzet!

PSV speelt woensdagavond de bekerwedstrijd tegen FC Emmen. Wint PSV in eigen huis? Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 (!) keer je inzet voor een overwinning van PSV! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
11/02
PSV
20:00
FC Groningen
zo
19/02
FC Utrecht
14:30
PSV
zo
26/02
PSV
16:45
FC Twente
zo
5/03
RKC Waalwijk
14:30
PSV
zo
12/03
PSV
16:45
SC Cambuur
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 20 27 43
2 AZ 20 16 41
3 Ajax 20 35 40
4 PSV 20 24 39
5 FC Twente 20 19 37
6 Sparta Rotterdam 20 13 34
7 FC Utrecht 20 2 33
Bekijk de hele stand