Oud-PSV'er kon naar CSKA: "Met een glas wijn heb ik hem overtuigd"

Joey Veerman Ritsu Doan en Eran Zahavi
Joey Veerman Ritsu Doan en Eran Zahavi Foto: © Pro Shots

Ritsu Doan vertrok de afgelopen zomer van PSV naar de Bundesliga, maar brak in Europa door bij FC Groningen. De Japanner kon na een jaar al vertrekken naar CSKA Moskou, maar bestuurder Hans Nijland wist de Japanner te overtuigen om in Groningen te blijven. Nijland kan zich de periode van Doan in Groningen nog goed voor de geest halen.

"Ik vertrouwde blind op Carlos Aalbers en ik zat diezelfde avond nog in het vliegtuig. De volgende dag waren we in Japan en hebben we de deal gesloten. Zo snel kan het gaan soms", vertelt voormalig bestuurder van FC Groningen Hans Nijland aan de NOS. Doan werd ten tijde van de transfer naar Groningen in Japan vergeleken met Messi. "Een vergelijking met Messi is natuurlijk onzin, maar ik snap het wel. De lengte, zijn linkerpootje, de slimheid en techniek, het komt zeker overeen."

Doan speelde bij FC Groningen, toen na een jaar CSKA Moskou hem een aanbieding van een miljoen euro per jaar deed. "Ik zat op een zomerse dag gezellig een wijntje te drinken met mijn vrouw in de tuin en ineens stapt dat kleine Japannertje bij mij over het tuinhek", herinnert Nijland zich.

"We zaten ruim een uur te praten, toen ik zei: 'Grote vriend, welke eer verschaft het mij dat jij bij mij langskomt? Jij komt niet langs omdat je de algemeen directeur zo'n aardige kerel vindt, neem ik aan? Toen kwam het hoge woord eruit", gaat Nijland verder. "Hij kwam niet met zijn makelaar, maar wilde het zelf met mij bespreken. Dat tekent hem. We hebben toen een glas wijn gedronken en ik heb hem overtuigd om niet naar CSKA Moskou te gaan."

Doan kwam bij PSV terecht, waar hij lang geen basisspeler was. Toch knokte hij zich terug in Eindhoven. "Hoe hij met die moeilijke situatie omging, typeert hem echt. Het verbaasde me overigens dat hij het in eerste instantie niet redde bij PSV. En ook bij Japan moet hij zich continu bewijzen, want hij is geen onbetwiste basisspeler. Ondanks zijn goals tegen Spanje en Duitsland", aldus Nijland.

PSV - FC Emmen

PSV wint voor 50 (!) keer je inzet!

PSV speelt woensdagavond de bekerwedstrijd tegen FC Emmen. Wint PSV in eigen huis? Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 (!) keer je inzet voor een overwinning van PSV! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
11/02
PSV
20:00
FC Groningen
zo
19/02
FC Utrecht
14:30
PSV
zo
26/02
PSV
16:45
FC Twente
zo
5/03
RKC Waalwijk
14:30
PSV
zo
12/03
PSV
16:45
SC Cambuur
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 20 27 43
2 AZ 20 16 41
3 Ajax 20 35 40
4 PSV 20 24 39
5 FC Twente 20 19 37
6 Sparta Rotterdam 20 13 34
7 FC Utrecht 20 2 33
Bekijk de hele stand